Uitzendbureau StudiJob koppelt kennisstudenten aan zzp'ers. Met de nieuwe dienst 'diamonds in de cloud' kunnen zelfstandigen hun randactiviteiten uitbesteden.

Zzp'ers besteden volgens het CBS gemiddeld 29 uur per week aan kernactiviteiten, de rest gaat op aan zaken als administratie en acquisitie.

"Een 'diamond' is een universitair geschoolde student die zelfstandig werkzaamheden verricht waar de ondernemer niet aan toe komt of de kennis niet voor heeft", aldus het uitzendbureau. De zzp'er en de student werken vooral virtueel samen, in de cloud. 

Het bedrijf wil met zijn nieuwe dienst inspelen op het groeiende leger zzp'ers op de arbeidsmarkt. Ook de student en de net afgestudeerde zouden van het nieuwe initiatief moeten profiteren, zo hoopt StudiJob. 

Een net afgestudeerde planoloog bijvoorbeeld kan zo gekoppeld worden aan een adviseur die verantwoordelijk is voor de herstructurering van de havens in Kaapstad, in plaats van in de horeca te belanden.

StudiJob is een spin-off, die ontstaan is vanuit de Universiteit van Amsterdam. De nieuwe dienst is geïntroduceerd in de Amsterdamse Academische Club.

'Tarieven zzp'ers groeien naar elkaar toe' | 'Zzp'ers moeten aparte sector vormen' | 'Stem Europese regels zzp'ers meer op elkaar af'