De helft van de hoogopgeleide zzp'ers zou het liefst zien dat een of meerdere zakelijke verzekeringen voor alle zzp’ers verplicht worden gesteld.

Daarbij denken ze vooral aan de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en de arbeidsongeschiktheidsverzekering, zo blijkt uit onderzoek van kennisbemiddelaar Headfirst in zijn netwerk van 20.000 zelfstandigen.

Zes op de tien zelfstandigen heeft al een verzekering op het gebied van bedrijfsaansprakelijkheid. De helft is verzekerd voor rechtsbijstand, eveneens 50 procent s verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en 42 procent is verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid.

De groep 30- tot 40-jarigen heeft zich het best ingedekt tegen zakelijke risico’s. De oudste groep, 50-plussers, is het minst verzekerd. Zo heeft slechts 37,4 procent van de zzp'ers boven de 50 jaar een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

De overgrote meerderheid, 97 procent van de zelfstandigen, heeft een bewuste keuze gemaakt om zich wel of niet te verzekeren. De overige 3 procent heeft  "totaal niet nagedacht" over verzekeren op het gebied van beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en rechtsbijstand.

'Zzp'ers krijgen miljoenen terug' | Zzp-schilder moet zich verzekeren