Louise Beduwé is de nieuwe directeur van zzp-organisatie PZO. Beduwé komt van MKB-Nederland, waar ze tien jaar lang verschillende functies bekleedde.

De laatste drie jaar was Beduwé directeur van MKB-Brabant en MKB-Zeeland.

"Ik heb veel ervaring met lobbyen, belangenbehartiging. Ik werk graag op het scheidsvlak van ondernemen en politiek. Deze ervaring zet ik nu in voor zzp’ers", zegt Beduwé tegen NUzakelijk.nl.

"Ik ga er voor zorgen dat de belangen van zzp’ers nog beter op de politieke agenda komen."

Het aantal zzp’ers groeit al jaren sterk, en dat zal de komende tijd nog wel even doorgaan. Maar de groep is allerminst homogeen, beseft Beduwé.

"Zzp’ers hebben heel verschillende motivaties. Sommigen zijn eerder te beschouwen als werknemer, anderen hebben bewust voor het ondernemerschap gekozen. Het is echt een diverse groep, maar dat neemt niet weg dat het belangrijk is hun belangen te behartigen."

Malietoren

PZO is eerder dit jaar een alliantie aangegaan met MKB-Nederland en VNO-NCW. De vereniging huist zelfs in hetzelfde gebouw in Den Haag, de Malietoren.

"We blijven wel een zelfstandige vereniging, met een eigen beleidsplan", verzekert Beduwé.

"Maar lobby in Den Haag is echt iets van de lange adem en we kunnen de expertise van MKB Nederland en VNO-NCW daarbij goed gebruiken."

Voorzitter

Esther Raats-Coster blijft voorzitter van PZO. "Zij is het boegbeeld, het gezicht van PZO, dat zal zo blijven", aldus Beduwé.