'Zelfstandigenaftrek blijft behouden voor zzp'

Het kabinet is afgestapt van het schrappen van de zelfstandigenaftrek. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) komt hiermee tegemoet aan forse protesten van kleine ondernemers en ondernemersorganisaties.

Dit weet ondernemersplatform lefmoetlonen.nl te melden op basis van anonieme bronnen in Den Haag. Naar eigen zeggen heeft de site goede banden met de Tweede Kamerfractie van de VVD.

Een woordvoerder van de VVD ontkent het bericht tegenover NUzakelijk. De voorlichter benadrukt dat er gewacht moet worden tot Prinsjesdag tot er duidelijkheid komt over de plannen van het kabinet.

In plaats van het schrappen van de zelfstandigenaftrek waar een half miljard mee wordt bezuinigd,  zou nu 300 miljoen euro bezuinigd werden op fiscale maatregelen voor ondernemers. Verder zal Weekers onderzoeken of de voordelen voor eenpitters niet worden misbruikt.

Onlangs werd een petitie gestart tegen mogelijke plannen van het kabinet om zelfstandigen extra te bezuinigen. In ruim een week werden tienduizenden handtekeningen verzameld.

Belangenorganisaties benadrukten dat veel zzp’ers in de bijstand zouden belanden. Dit zou weer leiden tot een stijging van de uitkeringen en de voorgestelde bezuiniging juist teniet doen.

Lees meer over:

DBA

DBA
Dit moeten zzp'ers weten over de vervanger van de VAR.

Zzp'ers

Zzp'ers
Waarom verdienen zzp'ers minder dan mensen in loondienst? 

NUwerk

Tip de redactie