Zzp’ers zijn overwegend blij dat voormalig minister van Financiën Jan-Kees de Jager zich niet beschikbaar stelt voor het voorzitterschap van MKB-Nederland.

Dat blijkt uit een rondgang van ZZP Netwerk Nederland, een bij de brancheorganisatie aangesloten ondernemersclub voor zelfstandigen zonder personeel. Volgens de vereniging bestond er onder hun leden "geen enthousiasme" over De Jager als opvolger van Hans Biesheuvel. De huidige voorzitter treedt per 1 september af.

Mark van der Horst, voorzitter van MKB Amsterdam schoof De Jager maandag naar voren als ideale opvolger. De oud-minister reageerde door te stellen dat hij niet beschikbaar is voor de functie.

Te oud

Jerry Helmers, voorzitter van ZZP Netwerk Nederland, laat in een reactie weten dat De Jager in zijn ogen "te oud is en te veel mensen kent". "Het is noodzaak dat we in Nederland meer innovatie, creativiteit en vernieuwing gaan uitstralen, zowel in de lobby als in de boodschap naar de ondernemers van Nederland zelf. Hoewel de Jager een uitstekende minister en politicus was, kan hij deze boodschap niet uitdragen."

Helmers ziet het liefst een "jonge en inspirerende ondernemer" als nieuwe voorzitter.

Lees meer over het MKB op NUzakelijk