Steeds meer zzp’ers vinden werk via online marktplaatsen. De komende weken publiceert NUzakelijk daarom in samenwerking met ZZP Barometer interviews met vijf grote platforms op de Nederlandse markt. Deze week deel 2: Freelance.nl.

HR-afdelingen zullen steeds meer behoefte krijgen aan bedrijven die hen helpen met werving en selectie. Dat is de overtuiging van Rob Bergers, directeur en mede-eigenaar van Freelance.nl.

"En wij willen de eerste keus van deze HR-afdelingen zijn." Bij de werkmarktplaats staan 230.000 mensen ingeschreven, die jaarlijks 35.000 opdrachten krijgen.

Hoe is Freelance.nl ontstaan en wat is jouw rol?
"In 2002 heeft een slimme ICT-zelfstandige de URL www.freelance.nl vastgelegd. Dat legde de basis voor de site zoals we die nu kennen."

"Vier jaar geleden hebben wij met een aantal ondernemers, allen met een eigen specialiteit, de site overgenomen en sindsdien zijn we die continu aan het uitbouwen. En daar komt mijn vijftien jaar werkervaring in de interimwereld goed bij van pas."

Wat zijn de voordelen van Freelance.nl voor freelancers, zzp’ers en andere eenpitters?
"Onze site is eenvoudig en onafhankelijk. Het proces van recruiting en financiële afspraken laten wij volledig aan de marktpartijen over."

"Voor beide partijen is de inschrijving gratis. Voor meer keuzes en extra’s vragen wij een kleine vergoeding van nog geen 5 euro per maand. Door het grote aantal opdrachten per dag - 150 per dag, 3000 per maand - is Freelance.nl nummer één in Nederland. Bijna alle partijen die zoeken maken gebruik van onze site."

Wat onderscheidt Freelance.nl van de concurrentie?
"Natuurlijk de omvang en het bewezen concept. Daarnaast de kennis en ervaring binnen de onderneming. Wij ondersteunen de freelancer bij zijn acquisitie en geven ook extra informatie."

"Freelance.nl is een echte werkmarktplaats waar opdrachten en freelancers worden gekoppeld. Bij succes is er geen bemiddelingfee en er zijn nooit andere kosten. Opdrachtgevers vinden zo snel en goedkoop hun specialist en freelancers kunnen (uur)tarieven afspreken zonder extra kosten door de tussenkomst van intermediairs.

"Opdrachten die geplaatst worden door intermediairs zorgen wel voor extra aanbod waarop men desgewenst kan reageren."

Wat zien jullie bij Freelance.nl momenteel als de grootste uitdaging?
"
Zzp’ers zullen steeds meer gebruik maken van social media en marktplaatsen om onder de aandacht te komen van bedrijven. Intermediairs zullen ze vaker links laten liggen. HR-afdelingen zullen steeds meer behoefte hebben aan partners zoals Freelance.nl, die hen helpen met werving en selectie."

"Freelance.nl wil daarbij een eerste keus zijn. Door het aanbieden van betrouwbare en onafhankelijke referentiechecks, certificering van freelancers, verloningsopties en een passende software voor automatische plaatsing van opdrachten vanuit het eigen HR-syteem, verwachten wij steeds meer directe opdrachtgevers op de site te krijgen. Daarnaast breiden we uit in de Benelux met Freelance.be."

Welke tip heb je voor freelancers en zzp’ers die succesvol willen zijn op Freelance.nl?
“Zorg dat je je profiel optimaal invult op grond van je ervaring. Versmal of verbreed de selectie door goede kernwoorden, het aangeven van expertise, het invullen van jouw sector en door te vermelden in welke geografische gebieden je werk zoekt. Daarnaast vragen wij freelancers mee te doen in ons forum, waardoor we nog meer van elkaar kunnen leren.”

Zie ook: 'Bij InhuurDesk van de NS blijft zzp’er eigen baas'