‘Ook timmeren en metselen in laag BTW-tarief’

AMSTERDAM – De BTW voor timmerwerk, metselen en andere klussen aan het huis moet verlaagd worden naar het lage tarief van 6 procent.

Dat vindt de Vereniging Zelfstandigen Zonder Personeel (VZZP). De VZZP vreest voor de omzet van veel ZZP’ers door de belastingverhoging van 19 procent nu naar 21 procent in oktober.

“Vooral zelfstandigen in de bouw en aanverwante bedrijfstakken moeten van de BTW-verhoging niets hebben. De concurrentie is scherp, tarieven staan onder druk, het aantal faillissementen schrikbarend”, aldus de VZZP.

De vereniging heeft daarom het voorstel om meer werkzaamheden te laten vallen onder het woningonderhoud, waarvoor nu het lage tarief van 6 procent geldt.

Isoleren, schilderen, stukadoren en behangen vallen nu onder het 6-procentstarief bij woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Ook het schoonmaken in woningen valt onder dit tarief, maar daarbij geldt niet de eis dat het moet gaan om woningen ouder dan 2 jaar.

De VZZP stelt nu voor om ook grond-, metsel- en timmerwerk en installatiewerkzaamheden (gas, licht, water) in aanmerking te laten komen voor het lage tarief.

Of er in de Tweede Kamer een meerderheid te vinden is voor dit plan is niet helder. De PvdA staat in ieder geval achter de BTW-verlaging, zo staat in het huidige verkiezingsprogramma.

Lees meer over:
BTW

DBA

DBA
Dit moeten zzp'ers weten over de vervanger van de VAR.

Zzp'ers

Zzp'ers
Waarom verdienen zzp'ers minder dan mensen in loondienst? 

NUwerk

Tip de redactie