Een telefoon: je kunt als modern mens niet zónder, laat stáán als ondernemer. Maar de ene telefoon is de andere niet meer...

Op jacht naar een zakelijke telefoon kwam ik al snel bij een zakagenda waarmee je ook kunt internetten, facturen maken, powerpointen en ohja, ook nog bellen. Prima, dacht ik hoopvol, ik sleutel mijn bundel wat op en voilá, ik hoor er weer helemaal bij.

Natuurlijk heb ik research gedaan; dit model wordt veel door grote bedrijven gebruikt; zij zijn zeer tevreden en de service van de provider blijkt perfect.

Na twee dagen liep mijn nieuwe internettende-zakagenda-waarmee-je-ook-nog-kunt-bellen vast. Muurvast.

Over muren gesproken: daar werd ik vanaf het kastje naartoe gestuurd toen ik graag een vervangend toestel wilde. Dat kon dus niet, dat werd alleen bij grote bedrijven zo geregeld. Dat ik grootse plánnen heb met mijn bedrijf, telt blijkbaar niet mee.

Maar goed, ik trok mijn mobiele-telefoon-waarvan-je-vermoedt-dat-het-ook-een-minibar-is-maar-dat-is-gewoon-het-model uit een la, en plaatste daar mijn simkaart in.

Ik ben minder bereikbaar, want ik wil in publieke ruimten niet gezien worden met dit misbaksel der ouderwetse technologie als moderne zakenvrouw, dus al met al heeft mijn drang tot vernieuwing weinig opgeleverd op zakelijk gebied.

Ik merk wel dat ik vaker naar buiten kijk in de trein, ik zie daadwerkelijk gezichten als ik op straat loop en ik ben bewuster tijdens mijn activiteiten gedurende de dag.

Dat klinkt heel erg zen allemaal, maar juist dát zorgt ervoor dat ik sinds kort de neiging heb om héél bewust de telefoonverkoper met mijn minibar-telefoon buiten bewustzijn te doen geraken.

Sanne van Arnhem is directeur/ eigenaar van Plan T, een adviesbureau voor verandermanagement. Plan T biedt ook trainingen op het gebied van creativiteit en communicatie voor bedrijven én particulieren, alsmede coachingstrajecten.Voor meer informatie: http://www.plan-t.nl/