AMSTERDAM - De bestuursvoorzitter van Apple, Steve Jobs, heeft te kampen met een verstoorde hormoonhuishouding, waardoor hij gewicht heeft verloren. Dat schrijft de topman van het technologiebedrijf in een brief aan zijn personeel.

Jobs reageert met de brief op speculaties over zijn gezondheid, waarin gesteld wordt dat hij 'hard achteruit' zou gaan. De CEO heeft in 2004 kanker gehad en sindsdien steken regelmatig geruchten over de terugkeer van de ziekte regelmatig de kop op. De koers van het aandeel Apple loopt daardoor vaak een gevoelige tik op.

Niet alleen is de topman zichtbaar magerder geworden, ook liet hij onlangs weten niet te spreken op de komende MacWorld conferentie die begin januari in San Francisco plaatsvindt. Phil Schiller zal daar optreden als zijn vervanger. "Mijn beslissing om Phil te laten spreken heeft opnieuw een geruchtenmolen in gang gezet. Er zijn zelfs verhalen gepubliceerd die beweren dat ik op sterven lig", aldus Jobs.

Eiwittekort
De topman laat weten dat medische testen uitwijzen dat hij lijdt aan een verstoring in de hormoonbalans die een eiwittekort heeft veroorzaakt. "De behandeling is relatief simpel en ik ben er al mee begonnen", zo schrijft hij in de brief. Tijdens zijn herstel, dat waarschijnlijk tot in de lente zal duren, blijft Jobs aan als bestuursvoorzitter van Apple.

De reden dat hij de toespraak op de MacWorld conferentie aan zich voorbij laat gaan, zou zijn dat hij de feestdagen bij zijn familie wil doorbrengen in plaats van 'zich intensief voor te bereiden'.