AMSTERDAM - Blackberry-maker RIM heeft Motorola aangeklaagd. Motorola zou emails blokkeren aan ontslagen werknemers waarmee RIM personeel probeert te werven.

In de aanklacht vraagt RIM aan de rechtbank van Chicago om een eerdere overeenkomst tussen de twee bedrijven ongeldig te laten verklaren. Die overeenkomst uit februari van dit jaar verbiedt beide ondernemingen om elkaars werknemers te benaderen. Volgens RIM is de overeenkomst in augustus achterhaald.

RIM klaagt dat Motorola op ongepaste wijze de onderlinge regeling probeert te verlengen. Op die manier zou de firma willen voorkomen dat RIM medewerkers van Motorola kan overnemen. Daaronder vallen ook medewerkers die al zijn ontslagen of op het punt staan ontslagen te worden. Dat meldt Bloomberg op de site. In oktober kondigde Motorola aan 3.000 mensen te gaan ontslaan.

Wegplukken
Motorola klaagde drie maanden geleden RIM aan, ook op basis van de eerder afgesloten overeenkomst. Alleen stelde Motorola toen dat de rechter moest verkomen dat RIM medewerkers wegplukte bij het bedrijf.

Het trekken aan elkaars werknemers is niet het eerste onderwerp waar de twee bedrijven ruzie overmaken. RIM klaagde Motorola in februari van dit jaar aan omdat Motorola gemaakte patentafspraken niet na zou komen.