LELYSTAD - Personeel van de noodlijdende IJsselmeerziekenhuizen is razend enthousiast dat Aysel Erbudak wil komen praten over de mogelijkheden voor overname. Dat zei cardioloog Menno Baars van het ziekenhuis donderdag.

"De medewerkers willen spandoeken uithangen om Erbudak welkom te heten, maar ze durven niet", zegt Baars. De raad van bestuur zag namelijk de directrice van het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam tot nu toe niet als geschikte overnamekandidaat. Erbudak redde het Slotervaartziekenhuis eerder van een faillissement.

Woensdag zei Erbudak dat de medische staf eist dat interim-bestuurder Norbert Hoefsmit donderdag met haar praat. Volgens haar wil de bestuurder van het noodlijdende ziekenhuis met haar praten over de mogelijkheden voor overname. "Hij heeft dat niet zo stellig gezegd, maar in een telefoongesprek met hem merkte ik wel dat hij wat meer openstaat voor mijn plannen", zei zij eerder.

Gesprek
Wanneer het gesprek over een eventuele overname plaatsvindt met Erbudak is niet bekend bij de cardioloog. Een woordvoerster van het ziekenhuis meldt dat er van een gesprek met de directrice uit Amsterdam pas sprake is wanneer surseance van betaling een feit is.

De ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben 25 miljoen euro schuld. De ziekenhuizen zijn nog in overleg met mogelijke geldschieters. Maar wanneer blijkt dat het financiële gat niet kan worden gedicht, wordt surseance aangevraagd.