AMSTERDAM - Werknemers in de horeca die niet blij zijn dat er op hun werkplek ondanks het rookverbod nog wordt gerookt, kunnen hun werkgever aangeven via internet. Antirooklobby Clean Air Nederland (CAN) gaat anonieme klachten inzamelen en doorspelen naar de Voedsel en Warenautoriteit.

CAN hoopt op basis van de reacties van werknemers in de horeca een steunpetitie op te kunnen stellen voor minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA). Daarmee wil de organisatie Klink een hart onder riem steken voor zijn antirookbeleid, vanuit de groep die de minister daarmee ook beoogde te beschermen.

Voorzitter Willem van den Oetelaar hoopt dat met het online meldpunt de stem van werknemers in de horeca beter wordt gehoord dan op dit moment het geval is. "Met ons steunpunt willen we duidelijk maken dat het afgelopen moet zijn met het massaal overtreden van een zeer gewenste wet, die er is gekomen voor de gezondheid van werknemers, bezoekers en ondernemers."

Bezoekers
Ook werkgevers en horecabezoekers kunnen via de website van Clean Air Nederland hun ongenoegen laten blijken over de gebrekkige naleving van het rookverbod. De teller staat woensdag om 09.00 uur op 29 klachten.