AMSTERDAM - De Telegraaf Media Groep (TMG) houdt vast aan zijn reorganisatieplan waarbij bijna vijfhonderd banen verdwijnen. De directie presenteerde vrijdag het plan aan het personeel. Bij de redacties verdwijnen 152 banen, zo blijkt uit een presentatie die in het bezit is van het ANP.

Uit het plan blijkt dat het merendeel van de banen, 425 in totaal, eind 2009 moet zijn geschrapt. Dit jaar verdwijnen met lopende reorganisatieplannen al circa honderd banen. De directie zegt dat de ingreep nodig is door de malaise in de mediasector en wijst ook naar reorganisaties bij andere mediabedrijven.

Bronnen bij TMG meldden eerder deze week al dat ongeveer 150 journalistieke banen zouden verdwijnen. De redactieraden van De Telegraaf, Sp!ts en HDC (regionale kranten) hebben gedreigd met acties als het plan niet van tafel verdwijnt. Zij hebben hun hoop gevestigd op de hoofdredacties.

Evenredig
De TMG-directie zegt de banen evenredig over de gehele organisatie te schrappen. Bij de redacties gaat het om bijna 20 procent van het personeel. Bij de IT-afdeling en verkoop & marketing verdwijnt ook ongeveer een vijfde van het personeel. Bij TMG werken in totaal ongeveer 3600 mensen.