Haris Medunjanin (37) tekent een contract bij PEC Zwolle tot het einde van het seizoen. Hij komt over van FC Cincinnati, waar zijn contract werd ontbonden. Hij speelde tussen 2004 en 2008 al voor AZ en Sparta Rotterdam.

Medunjanin kent PEC-trainer Dick Schreuder goed uit de tijd dat ze samen bij Philadelphia Union werkten. Daarvoor was de middenvelder actief bij clubs als Real Valladolid, Deportivo La Coruña en Gaziantepspor. Bovendien speelde hij zestig interlands voor Bosnië en Herzegovina en Herzegovina en Herzegovina en heeft hij WK-ervaring.

Voor Medunjanin voelt het goed om terug te keren in Nederland, waar hij zijn eerste stappen als profvoetballer zette. "In ken de manier van voetballen hier. Dat ik de trainer ook al ken, is natuurlijk een extra voordeel. Ik ben op dit moment hartstikke fit, maar zal nog wel wedstrijdritme moeten opdoen."

"Door keihard te trainen hoop ik spoedig mijn eerste minuten voor PEC Zwolle te maken. Ik wil deze ploeg met mijn ervaring en kwaliteiten maar wat graag verder helpen."

Marcel Boudesteyn, technisch directeur van PEC Zwolle, stelt dat de club precies weet wie ze met Medunjanin in huis hebben gehaald. "Haris en Dick kennen elkaar ontzettend goed. Haris is topfit en heeft de voorbije jaren veel wedstrijden gespeeld in de MLS. Met zijn ervaring zal hij een verrijking zijn voor deze jonge groep, zowel binnen als buiten het veld."

Medunjanin is de tiende versterking voor PEC in deze transferperiode. Daartegenover staat het vertrek van zestien spelers na de degradatie uit de eredivisie.