Technisch manager Mike Willems denkt niet aan opstappen. "Ik wil het nog goed maken", zei de Zwollenaar, kort nadat PEC is gedegradeerd.

Willems stond er aangeslagen bij, woensdagavond na het 2-0 verlies tegen Sparta, de concurrent uit Rotterdam. "We hadden gehoopt dat we het nog zouden redden. Maar dat is helaas niet gebeurd. En ja, dat komt keihard aan."

Het maakte hem emotioneel, gaf Willems toe. "Ik heb wel even een traantje moeten wegpinken. Wat niet zo gek is. Toen ik bij de club kwam, had ik natuurlijk nooit gedacht dat we zouden degraderen. Maar dat is dus wel gebeurd. En dat doet superpijn."

Wat er nu gaat gebeuren? "Eerst elkaar moed inspreken. Want hoe gek het ook klinkt, we moeten wel weer verder. Of ik blijf? Dat wil ik wel. Ik wil het ook goed maken. Wat ik eerder ook al zei: ik ben geen wegloper. Maar als anderen een andere keuze willen maken, moeten ze dat doen. Maar ik stap zeker niet op. Ik wil vechten, met de mensen die de club een warm hart toedragen. Dat zijn de supporters, de spelers, de sponsors, de staf. Ik hoop dat ik die mogelijkheid krijg."

Boven verwachting

Willems noemt de degradatie niet onterecht. "Door de nederlaag tegen Sparta staan we behoorlijk laatste. De eerste seizoenshelft was door verschillende omstandigheden niet goed. Hoe het na de winterstop ging, hoe we toen gepresteerd hebben, was voor mij ook boven verwachting. Neem de duels met RKC, Ajax, AZ en FC Utrecht. Dat was meer dan prima. Maar at the end is het terecht waar je staat."