Duizenden bezoekers hebben de afgelopen maand de audiotours van Winter in Zwolle al gelopen. En dat is precies waarop de makers van de theatrale wandelingen door de historische binnenstad hadden gehoopt.

De makers van de audiotours Festivalplatform Zwolle Unlimited die deel uitmaken van Winter in Zwolle, een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, ZwolleFonds, Zwolle Unlimited en Zwolle Marketing, kijken nu al tevreden terug op de afgelopen maand. De opzet die ze voor ogen hadden, een gunstige publieksspreiding tijdens een culturele beleving van de binnenstad, is gelukt.

Tijdens Winter in Zwolle zijn er audiotours uitgezet voor kinderen en voor volwassenen. Families met kinderen kunnen drie verschillende griezelpuzzeltours volgen en voor volwassenen is er een audiotour met verhalen bedacht.

Enorme beelden in binnenstad

Daarnaast is er een audiotour voor de lichtbeeldenroute beschikbaar. Op de route staan enorme lichtbeelden. De tour vertelt de heldensage De Bloedende zwaan. De audiovertelling wordt gecombineerd met pianospel van de Zwolse pianiste Elea Schoon en de woorden van de Zwolse stadsdichter Sarah Lucassen. De lichtbeelden zijn ook te bezoeken zonder audiotour en er is een lichtbeeldentour met fietstaxi te boeken.

Alle audiotours kunnen tot eind januari nog gelopen worden. Daarna blijven er enkele routes permanent online staan. Volgens de organisatie vormen ze een coronaveilige activiteit en de enige theateractiviteit die alleen, met familie of met vrienden op locatie gevolgd kan worden.

De audiotours zijn te downloaden op de mobiele telefoon via zwolleunlimited.nl/audiotours.