Boeren die protesteren hebben vanmiddag een minuut stilte gehouden om de neergeschoten misdaadverslaggever Peter R. de Vries te ondersteunen. De agrariërs zijn in Zwolle bijeengekomen om te protesteren tegen Haags beleid.

Even na twaalven beklom Jos Ubels als vicevoorzitter van Farmers Defence Force het podium voor het provinciehuis. "Na de aanslag van gisteren hebben we overlegd. We willen de actie door laten gaan, maar ook ons respect naar Peter R. De Vries toe betuigen. Daarom wil ik nu een minuut stilte houden."

Na een indrukwekkende minuut stilte - 'allemaal de mond dicht' - met weliswaar nietsvermoedende tractorbestuurders die al toeterend in de omgeving rondreden, ging Ubels verder met het programma.

Gisteravond, enkele uren na de aanslag op de misdaadverslaggever, gaven boeren van actieclubs Agractie en Farmers Defence Force al aan hun protesten door te laten gaan. "Het is vreselijk nieuws, maar geen reden om de actie af te blazen", meldden zij toen. Ook werd al gemeld dat de boeren 'rekening zouden houden' met het schokkende nieuws.