Mensen die woensdag direct hun kans grepen bij de heropening van de terrassen in Zwolle, kregen de kans om op 'hoog niveau' te borrelen. Stichting Groeten uit Zwolle had speciaal voor de bijzondere gelegenheid de zogenoemde Ladderzit gemaakt.

Het gaat om twee extra hoge stoelen waarmee je boven de andere terrasbezoekers uitstijgt. De 1,5 meter hoge stoelen vind je momenteel bij café Het Beugeltje en straks bij andere Zwolse terrassen.

De felblauwe stoelen (met een handige bier- of wijnhouder) zijn beschikbaar gesteld door stichting Groeten uit Zwolle, bekend van het poëzieproject Weerspiegelen. "Het is een leuke actie voor extra vertier", zegt initiatiefnemer Ivar van Veen van de stichting.

De eerste twee 'anderhalvemeterstoelen' werden woensdag geplaatst bij het terras van café Het Beugeltje in Zwolle. Daar blijven ze tot en met zaterdag 1 mei.

Na die periode vind je de stoelen, straks aangevuld met vier extra Ladderzits, op andere terrassen in Zwolle. Zo kun je straks ook bij Café Koos, De Hetebrij, Bloopers, Bokkers Te Buiten, Hap en Tap kamer, De Gezelligheid, 't Kroegje, Het Wijnhuis, D'Andrea's en Het Vliegende Paard vanuit de hoogte borrelen.