Cibap, het onderwijsinstituut voor verbeelding in Zwolle, is door de Keuzegids mbo 2021 uitgeroepen tot de beste vakschool van Nederland. Het is de eerste keer dat de school als beste nationale vakschool verkozen wordt.

De Zwolse school voor toegepaste vormgeving werd gekozen op basis van verschillende criteria. De criteria van de keuzegids bestaan onder meer uit onderwijs en begeleiding, omgeving, sfeer en veiligheid, doorstroom naar het tweede leerjaar en het percentage leerlingen dat vroegtijdig de school verlaat. Cibap scoorde op alle bovenstaande criteria bovengemiddeld goed.

"De leerlingen voelen zich hier erg thuis. Dat wisten we al, maar dat blijkt ook uit de resultaten van de Keuzegids", zegt Bart Schouten, de directeur van de school.

De opleidingen van de vakschool die het hoogst scoren zijn Ruimtelijk Vormgever, Mediavormgever, International Creative Business Developer, Mediamaker, Filmmaker en Signmaker.

Cibap werd al meerdere keren uitgeroepen tot beste creatieve vakschool van Nederland. "Maar dit is de eerste keer dat we de beste algemene vakschool zijn. Een hele eer", zegt de woordvoerder van de school.