Kickstart Cultuurfonds heeft bekendgemaakt ruim 1,2 miljoen euro aan 26 theaters te doneren, waaronder Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Zwolse Theaters ontvangt een geldbedrag van 74.365 euro waarmee ze de schouwburg en het theater 'helemaal coronabestendig' gaan maken.

"Door deze subsidie en de herinrichting kunnen we een groot aantal mensen extra ontvangen. En ze elkaar zo veilig ontmoeten en genieten van theater", aldus Rob Zuidema, directeur Zwolse Theaters.

Zwolse Theaters gebruikt het bedrag om aanpassingen te doen in de foyer, het podium en backstage van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Denk hierbij aan andere tafelopstellingen, het plaatsen van tenten, verrijdbare podia, wegbewijzering en stoplichten.

"Theater de Spiegel wordt ingericht als een groot festivalterrein onder één dak, sfeervol, coronaproof en iedere ruimte krijgt zijn eigen identiteit. Ook zullen er extra medewerkers worden ingezet om de gasten te ontvangen en te begeleiden."

Zwolse Theaters werkt nauw samen met andere culturele instellingen en horeca-exploitanten in de regio, zodat hun plannen voor de komende winter de hele regio bedienen.