Uiteraard is Zwitserland het winterland bij uitstek. De hoogste bergen, de langste afdalingen en een perfecte infrastructuur. Zwitserland heeft alles in huis om het elke kwaliteitsbewuste wintergast naar de zin te maken.

Voor rust en pure natuur zit je ook goed in Zwitserland. Winterwandelen en sneeuwschoenlopen zijn zeer geliefd als alternatief voor de alpine skisport. Maar net zo leuk, of misschien nog wel leuker, is skiën in de zomer! Voor de echte die-hard skiërs en snowboarders is zomerskiën een absolute must. Heb jij ook al zin in zo’n onvergetelijke ervaring? Lees hier waar je in de zomer het beste terecht kunt.

Zomerskiën bij de Matterhorn

Snowboardcracks en skifans opgepast: op de Theodulgletscher ligt het hoogstgelegen zomerskigebied van de Alpen en het grootste snowpark van Europa. 36 km² sneeuwvlaktes tussen 2.900 en 3.900 m hoogte, met 21 km beveiligde pistes, 6 skiliften en een kabelbaan, ontsluiten het zomerskiparadijs Theodulgletsjer-Plateau Rosa. De sneeuwomstandigheden zijn perfect en het uitzicht fantastisch: hiervandaan ziet men bijna alle Zwitserse 4000-plussers hoog boven de zomers groene dalen.

De snowboarders hebben hun eldorado in het ‘Gravity Park’ op de Theodulgletsjer: 200 m superpipes, halfpipes, kickers en rails, plus de complete inrichting van het winter-skatepark doen het hart van de boarders sneller slaan. Tussen juni en november luidt het motto op Klein Matterhorn dan ook: skifun totaal!
Bereikbaarheid: met eigen vervoer van Sierre via Visp tot Täsch, van Täsch trein naar Zermatt en bergbaan tot Matterhorn glacier paradise (Klein Matterhorn), met OV van Sierre via Visp tot Zermatt, bergbaan.

Snowboard- en skiparadijs Saas Fee

Al bij het dalstation van de Alpin Express op 1.800 m vallen ze op: tussen de dagjesmensen op wandelschoenen staan skiërs en snowboarders in een winterse uitrusting. Duidelijk hoorbaar ratelen de skischoenen over de vloer terwijl buiten de zon het dal van Saas-Fee opwarmt tot 25 °C. Maar bij het eindstation van de Alpin Express en de Metro Alpin ziet de wereld er heel anders uit: terwijl de wandelaars snel een jas uit hun rugzak halen, en toeristen op gympies heel voorzichtig proberen te lopen, binden de zomerskiërs hun snelle hightech-planken onder de voeten en suizen ze weg, op naar het sportplezier op de sprookjesachtige sneeuwvelden van de Feegletsjer. 20 km goed geprepareerde pistes op 3.500 m, skiliften, het unieke uitzicht op de hoogste Walliser toppen en de hete zomerzon dragen bij aan een onvergetelijke zomerski-ervaring. Uiteraard zijn de ski- en snowboardscholen van Saas Fee ook hartje zomer geopend.
Bereikbaarheid: met eigen vervoer of OV van Sierre via Visp naar Saas Fee. Vanaf Saas Fee met bergbaan.