Zwitserland wordt vaak geassocieerd met wintersportvakanties. Of met wandelvakanties. Maar wordt het ook geassocieerd met familievakanties?

Helaas te weinig en dat terwijl er genoeg te beleven valt voor gezeiznnen. Dierentuinen, waterpret en kindvriendelijke steden. Zwitserland heeft niet voor niets een speciaal keurmerk.

Over het keurmerk

Als de kinderen het in de vakantie naar hun zin hebben, dan hebben de ouders het ook. In Zwitserland zorgen daar de vakantieplaatsen met het keurmerk 'Gezinnen welkom' voor, die zeer geschikt zijn voor een gezinsvakantie en hun voorzieningen op het wensenpakket van ouders met kinderen hebben afgestemd. Daar bent u verzekerd van gezinsvriendelijke accommodaties, activiteitenprogramma’s, oppasservice, verhuur van baby- en kinderartikelen, kindermenu’s en speciale gezinsaanbiedingen. Er zijn kleine, maar ook grote en bekende plaatsen bij, onder andere bergdorpen die autovrij zijn en waar je je verplaatst met elektrokarretjes of paard en wagen.
Meer informatie >>

Waterpret met kinderen

Zwemmen, plonzen, duiken, varen, roeien, surfen, zeilen, je kunt het allemaal in Zwitserland doen. In meren, zwembaden en waterparken. Ga de uitdaging aan en beleef je waterpret in de Zwitserse bergen.
Meer over waterpret in Zwitserland >>

Dierentuinen & belevenissen met dieren

Aapjes kijken kun je in Zwitserland bijvoorbeeld in de grote dierentuinen van Basel en Zürich. Erg leuk voor kinderen zijn de parkjes met inheemse dieren in de bergen. Of wat te denken van actviteiten als ponyrijden of met lama’s wandelen?
Meer informatie >>