Dankzij de unieke geografische ligging, midden in het hart van Europa, heeft Zwitserland buitengewoon veel bijzondere landschappelijke aspecten.

Ontdek spectaculaire watervallen, imposante gletsjers, avontuurlijke grotten, diepe ravijnen, romantische dalen en lieflijke meertjes en riviertjes. Wij nemen je in een sneltreinvaart mee door de natuur van Zwitserland.

De mooiste zonsondergangen

Waar heb je de meeste kans op dat betoverende Alpenglühen of andere schitterende zonsondergangen in Zwitserland?
Kijk hier voor de mooiste plekken >>

IJzingwekkende gletsjers

IJzingwekkend mooi, dat zijn de gletsjers van Zwitserland. Om te bewonderen op een wandeling, vanuit de trein of om er zelf overheen te lopen.
Meer informatie >>

De mooiste natuurparken

Zwitserland heeft het oudste nationale park van Europa: het Schweizer Nationalpark in de bergen van Graubünden. Daarnaast zijn er in bijna iedere regio natuurparken, waar flora en fauna zich zonder menselijk ingrijpen kunnen ontwikkelen. Een aantal Zwitserse natuurgebieden heeft het predikaat UNESCO werelderfgoed.
Meer informatie over de natuurparken >>

De tuinen van Zwitserland

Hoezo, de tuinen van Zwitserland? Is Zwitserland dan niet één grote landschapstuin? Ja en nee. Je denkt in eerste instantie aan gentiaan, edelweiss en alpenroosjes in de bergen of een van de alpentuinen of aan met bloemen bezaaide alpenweiden. Op het gebied van mooi aangelegde tuinen valt er ook veel te genieten.
Meer lezen >>

Geweldige panaroma's vanuit de trein

Genieters hebben het al lang ontdekt: de meest comfortabele manier om Zwitserland te beleven is met de trein, bus of boot. Zonder filegevaar laat u zich vervoeren naar alle uithoeken van Zwitserland. Op deze manier maak je ook nog eens op een unieke manier kennis met de natuur van Zwitserland.
Meer informatie over treinreizen >>