De zorgverzekeraars hebben de premies voor 2018 bekendgemaakt. Bekijk hieronder een overzicht van de belangrijkste zorgverzekeringen.

In de tabellen kun je premies vinden voor restitutiepolissen, naturapolissen, combinatiepolissen en versoberde naturapolissen.

Met een restitutiepolis kan een verzekerde bij een zorgaanbieder van eigen keuze terecht voor een volledige vergoeding. Het kan voorkomen dat een vergoeding duurder is dan de maximale tarieven die de zorgverzekeraar hanteert. In dat geval moet de verzekerde een deel zelf betalen.

Naturapolis

Bij een naturapolis wordt de behandeling alleen volledig vergoed als die is uitgevoerd door een gecontracteerde zorgverlener. In dat geval heeft de verzekeraar afspraken gemaakt met deze zorgaanbieder. Voor zorg bij andere aanbieders wordt bij een naturapolis een deel van het bedrag vergoed. Een combinatiepolis is weer een combinatie van een restitutie- en naturapolis.

Er bestaan ook versoberde naturapolissen waarbij de vergoeding voor zorg van niet-gecontracteerde zorgverleners lager uitvalt. Soms zijn er in dat geval ook minder zorgaanbieders gecontracteerd.

Zorgpremies 2018