De Limburgse ggz-instelling Mondriaan stopt binnen een paar weken met zorg voor een aantal kinderen.

Dat meldt dagblad NRC zondagavond.

De instelling moet vanwege gemeentelijke bezuinigingen met steeds minder mensen dezelfde zorg verlenen, zegt de organisatie tegen de krant. Mondriaan heeft ruim vijfhonderd kinderen in behandeling. Er wordt nog uitgezocht hoeveel kinderen straks geen zorg meer kunnen krijgen.

"Ik grijp in voordat de werkdruk voor mijn psychiaters en verpleegkundigen onverantwoord hoog wordt", zegt bestuurder Juliette van Eerd tegen NRC. "Niemand wil dat kinderen de dupe worden van de situatie, maar dit kan zo niet langer."

Van Eerd stelt dat er waarschijnlijk in de directe omgeving geen goede alternatieven voor de kinderen zijn, omdat de zorg specialistisch is.

Niet alleen Mondriaan heeft bekendgemaakt zich deels terug te trekken als aanbieder van zorg aan kwetsbare kinderen. Afgelopen vrijdag heeft jeugdbeschermingsorganisatie William Schrikker Groep laten weten niet mee te doen aan de aanbesteding van zorg in Dordrecht en omgeving.

De organisatie vindt de geboden vergoedingen te laag om goede kwaliteit te kunnen garanderen. Hierdoor weten kinderen uit driehonderd gezinnen niet zeker of zij volgend jaar ook hulp kunnen krijgen van hun begeleider.