Eerste ziekenhuizen delen met verzekeraars afgesproken tarieven

De MC Groep, met ziekenhuizen in Lelystad, Emmeloord en Dronten, heeft vrijdag de tarieven die zijn afgesproken met zorgverzekeraars op de eigen website gepubliceerd. 

''MC Groep vindt het belangrijk dat de patiënt vooraf weet wat een behandeling kost en op basis daarvan een weloverwogen keuze kan maken'' , aldus directeur Willem de Boer op de site.

Het ziekenhuis reageert naar eigen zeggen op een oproep van de Consumentenbond aan ziekenhuizen en zorgverzekeraars. De bond hoopt zo uiteindelijk meer gelijkheid in de tarieven te verwezenlijken.

De Consumentenbond noemt de publicatie ''fantastisch''. De MC Groep is volgens de eerste die de tarieven op deze manier publiceert.

Rode Kruis Ziekenhuis

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk stelde zijn afgesproken tarieven deze week aan de Consumentenbond zelf beschikbaar.

Het Rode Kruis Ziekenhuis en de Consumentenbond hebben afgesproken dat de tarieven uit Beverwijk zo snel mogelijk worden gedeeld met alle zorgconsumenten. De bond wil dit zo doen dat consumenten ''ook echt gemakkelijk hun weg kunnen vinden''.

Volgens Bart Combée, directeur van de Consumentenbond, is de lijst uit Beverwijk nog niet compleet, maar: ''Het goede begin is er'', aldus Combée.

Tip de redactie