Ruim een kwart van de verzekerden is ontevreden over de premies van aanvullende verzekeringen. En 7 procent is zelfs zeer ontevreden over de prijzen.

Dat blijkt uit een onderzoek door het informatieplatform Zorgverzekering Informatiecentrum (Z.I.C) en vergelijkingssite Keuze.nl onder bijna 2.500 verzekerden. 

Volgens het onderzoek zijn de basispremies vorig jaar licht gedaald, terwijl aanvullende verzekeringen duurder zijn geworden. Bij 13 van de 21 onderzochte verzekeraars stegen de premies van aanvullende verzekeringen met 1,5 tot 11 procent.

Vooral verzekerden tussen de 46 tot 55 jaar zeggen meer kwijt te zijn aan aanvullende premies. Ruim 45 procent van deze leeftijdsgroep zegt daarover ontevreden tot zeer ontevreden te zijn. 

Niet overgestapt

Dat geldt voor driekwart van de vrouwen binnen deze groep. Mannen van deze leeftijd zitten er minder mee, slechts een kwart zegt moeite met de prijzen te hebben.  

Ondanks de ergernis onder deze generatie, is ruim driekwart van deze groep al zeven jaar lang niet van verzekeraar gewisseld. 

Van alle verzekerden kiest 13 procent helemaal niet voor een aanvullende verzekering.

Lees meer over geldzaken op NUgeld.nl