Klanten van de kleine verzekeraar ONVZ zijn het meest tevreden. Deze zorgverzekeraar kreeg van zijn klanten het rapportcijfer 7,5.

Dat blijkt uit een peiling onder bijna 2.500 verzekerden door het informatieplatform Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.).

Consumenten vinden ONVZ vooral goed bereikbaar. Ook zouden de dekkingsvoorwaarden en keuzemogelijkheden aantrekkelijk zijn. 

DSW kreeg van de respondenten een 7,4. Deze kleine verzekeraar scoort hoog met zijn klantenservice en snelle uitbetalingen.

Te hoge premies

De Amersfoortse komt met een 6,4 als slechtste kleine verzekeraar uit de bus. Klanten vinden de premies van het basispakken en de aanvullende verzekeringen hoog.

De winnaar onder de grote verzekeraars is FBTO. Klanten zijn positief over de vergoedingen en vinden dat betalingen snel worden uitgekeerd. Ook zijn ze te spreken over de klantenservice en de premies. FBTO-klanten beoordelen hun verzekeraar met een 7,2. 

Op de tweede plek van grote verzekeraars staat De Friesland met een 7,1. Consumenten vinden deze verzekeraar goed bereikbaar. Ook zouden de dekkingsvoorwaarden van de aanvullende verzekeringen goed zijn. 

Laat uitbetaald

Agis werd met een 6,3 het slechtst beoordeeld. Ondervraagden noemen de premie voor de basisverzekeringen hoog en vinden dat vergoedingen laat worden uitbetaald. 

Hoewel verwacht wordt dat er dit jaar ruim een miljoen mensen van verzekeraar zullen wisselen, benadrukt Z.I.C. dat er nog steeds een grote groep is die dit niet zal doen. 

Niet overstappen

Ruim een derde van de ondervraagden zegt niet over te stappen vanwege goede ervaringen met de huidige verzekeraar. Verder zegt 19 procent niet genoeg van andere verzekeraars te weten om een keuze te maken. 

"Geen enkele verzekeraar kreeg een onvoldoende, maar slechts 9 procent zegt bij de goedkoopste verzekeraar te zitten. Voor een groot deel van de Nederlanders valt er dan ook nog genoeg te besparen", schrijft Z.I.C.

Lees meer over geldzaken op NUgeld.nl