Clinton wil zomerreces onderbreken voor wet tegen zikavirus

Hillary Clinton heeft het Amerikaanse Congres opgeroepen het zomerreces te onderbreken om bijeen te komen voor goedkeuring van een wet die moet helpen bij de bestrijding van het zikavirus. 

De democratische presidentskandidaat zei dit dinsdag tijdens een bezoek aan een gezondheidskliniek in Miami. In totaal zijn in de staat Florida 21 mensen met het virus besmet.

Bij goedkeuring van de wet komt 1,1 miljard dollar vrij voor bestrijding van zika. Kunnen de partijen het niet eens worden, dan moet volgens Clinton een nieuw compromis gesloten worden. 

"Ik ben zeer teleurgesteld dat het Congres met reces is gegaan voordat ze het eens konden worden over een oplossing," zei Clinton. "Met deze cruciale financiering kunnen we de ziekte sneller opsporen en beginnen met de ontwikkeling van een vaccin.''

Een laatste voorstel van Obama strandde in februari. Hij vroeg het Congres om goedkeuring van 1,9 miljard aan hulpgelden. De republikeinse meerderheid blokkeerde dit plan, maar deed zelf later een nieuw voorstel van 1,1 miljard dollar. Dat wacht nog op goedkeuring.

Lees meer over:
Tip de redactie