AMSTERDAM - De familie van Flóvin O., een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, wordt op de Faeröer eilanden als een paria behandeld.

Ook daar is inmiddels aandacht voor de zaak geweest. Dat zei O.'s advocaat Rima Dijkstra dinsdag tijdens een regiezitting.

De verdachte komt oorspronkelijk van de Faeröer eilanden.

Een deel van de rechtszaak tegen O., een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, loopt vertraging op. De rechtbank buigt zich later dan gepland over de beschuldiging dat hij een vrouw op de Filipijnen betaalde om twee kinderen voor de webcam te misbruiken.O.'s advocaat mag de vrouw in kwestie eerst nog persoonlijk ondervragen en dat is niet zomaar geregeld.

Inhoudelijk

De inhoudelijke behandeling van de rest van de zaak tegen O. begint wel - zoals gepland - volgende maand. Dat geldt ook voor die tegen zijn huisgenoot en medeverdachte Matthijs van der M. De rechtbank streeft ernaar om 12 juni te beginnen. De zaak neemt meerdere dagen in beslag.

O. moet zich volgende maand verantwoorden voor het misbruiken van een meisje van nog geen jaar oud samen met Robert M., het bezit van kinderporno en het bezit van een gaspistool. Van der M. staat alleen voor die laatste twee feiten terecht.

De advocaten van de twee verdachten vroegen de rechtbank dinsdag tijdens een regiezitting tevergeefs de zaken tegen O. en Van der M. apart te behandelen.

Robert M., hoofdverdachte in de zedenzaak, werd maandag veroordeeld tot 18 jaar cel en tbs