AMSTERDAM - Flóvin O., een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak, moet zich waarschijnlijk half juni voor de rechter verantwoorden.

Dan staat de inhoudelijke behandeling van zijn zaak gepland. De komende tijd blijft de Deen nog vastzitten.

Dat heeft het Openbaar Ministerie woensdag bekendgemaakt. Eerder deze week was er een pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de twee hoofdverdachten, Robert M. en zijn man Richard van O., begint maandag.

Flóvin O. (37) wordt verdacht van het misbruiken van een baby samen met Robert M. Daar zou hij 50 euro voor hebben betaald. Verder zou O. twee vrouwen op de Filipijnen hebben betaald om hun kinderen elkaar te laten betasten. Hij zou hebben meegekeken via de webcam.

Verhoord

Een van de twee vrouwen is inmiddels verhoord op de Filipijnen. Zij heeft bekend dat ze haar kinderen seksueel getinte spelletjes heeft laten spelen en heeft ook gezegd dat O. daarbij aanwijzingen gaf. De andere vrouw smeerde hem toen ze hoorde dat ze zou worden ondervraagd.

In mei is er nog een regiezitting. Dan kijkt de rechtbank onder meer of zij de zaak van O. tegelijkertijd met die van zijn huisgenoot Matthijs van der M. behandelt. Die zat ook een tijdje vast, maar kwam in september op vrije voeten. Hij wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno.

Vertaling

Volgens het OM is het opsporingsonderzoek tegen O. afgerond. Het is echter nog wachten op de vertaling van het verhoor van de Filipijnse vrouw. Datzelfde geldt voor de aanvullende resultaten van het psychologisch en psychiatrisch onderzoek naar de verdachte.