AMSTERDAM - De nieuwe naam van het omstreden Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje blijft De Vlinderheuvel. Dat heeft de woordvoerder van de aandeelhouder en voormalig directeur Albert Drent vrijdag gezegd.

Eerder was de naam 't Hofnarretje al gewijzigd in Vlinderhof, maar toen bleek dat een ander kinderdagverblijf al zo heette, werd gekozen voor De Vlinderheuvel.

Vervolgens liet de eigenaar van een bed & breakfast in de Belgische gemeente Kalmthout weten niet blij te zijn met deze naam, omdat zijn bedrijf ook De Vlinderheuvel heet.

Hij zei eerder deze week Drent te willen vragen de naam te veranderen. Maar volgens Drents woordvoerder is er telefonisch contact geweest en is de zaak inmiddels bijgelegd.

''Het was voor de Belgische eigenaar en zijn vrouw om persoonlijke redenen een unieke naam. Dat hadden ze liever zo gehouden, maar het maakt ze verder niet uit dat een kinderdagverblijf zo heet'', aldus de woordvoerder.

Bloemetje

Volgens hem wensten ze Drent en de medewerkers van het kinderdagverblijf sterkte toe. Henk Lustig, de nieuwe directeur van het kinderdagverblijf heeft ze inmiddels een bloemetje gestuurd, aldus de woordvoerder.

't Hofnarretje is een van de kinderdagverblijven waar Robert M. werkte, de hoofdverdachte in de grote misbruikzaak in Amsterdam. M. bekende 85 kinderen te hebben misbruikt, onder meer op crèches waar hij werkzaam was.

Drent is inmiddels teruggetreden als directeur van het kinderdagverblijf, maar is nog wel aandeelhouder.