Een managementopleiding of ingewikkelde theorieën zijn niet nodig om een gezonde organisatie te runnen. Alles wat je nodig hebt is gezond verstand.

Door Mathieu Siemons

In organisaties moet tegenwoordig alles anders, want alles moet sneller, transparanter en iedereen heeft over alles een mening. Dus wat gebeurt er in het bedrijfsleven?

De teugels worden aangehaald en managers proberen meer grip te krijgen op hun bedrijf. Met meer kengetallen, nog meer structuur en extra controle. Maar dat werkt niet meer. Het tijdperk van 'baasje spelen' ligt achter ons. Het kan anders, simpeler.

Iets te zeggen

Hoewel steeds vaker onderkend wordt dat het managen van medewerkers simpeler kan, wordt dat vaak nog niet in de praktijk gebracht.

De Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler wist in de jaren tachtig van de vorige eeuw zijn hele bedrijf al om te smeden tot een zelfsturende organisatie. Een bedrijf waarin medewerkers echt iets te zeggen hebben. Anno 2015 lijkt ook in Europa het besef door te dringen dat het anders moet.

Eigen aanpak

Het is dan verleidelijk om de nieuwste organisatiehype te omarmen en klakkeloos andermans succesverhalen te kopiëren. Niet doen! Het werkt averechts, het vergroot de afstand met medewerkers en is de voedingsbodem voor lijdzaam verzet.

Kopieer niets, maar ontwikkel samen met je medewerkers een eigen aanpak. Zo word je serieus genomen.

Houd het simpel

In de drang om te veranderen worden in de bestuurskamers van Nederland ingewikkelde routes bedacht om een doel te bereiken. Ook hiervoor geldt: doe het niet!

Voer geen moeilijke theorieën in, waarvan je eigenlijk al weet dat je ze over een tijd toch weer inruilt voor een nieuwe hype. Bedenk makkelijke oplossingen, die iedereen begrijpt en onderschrijft. Je hebt geen moeilijke nieuwe management- of marketingtheorieën nodig, maar gezond verstand.

Nuchter

Is het je wel eens opgevallen dat de succesvolste bedrijven altijd zijn opgericht en groot geworden dankzij nuchtere mensen met eenvoudige ideeën.

Mensen als Jaap Blokker en Joop van den Ende. Ze volgden geen managementopleiding, bedachten geen complexe managementaanpak, deden niet aan politieke spelletjes en speelden geen baas. Ze gebruikten gewoon hun gezonde verstand. Wat zegt jouw gezond verstand?

Mathieu Siemons is consultant en helpt organisaties en leidinggevenden met het faciliteren van zelfstandige medewerkers. Volgende week verschijnt zijn boek Gezond verstand management bij Uitgeverij Dialoog.