Hoewel wij Nederlanders onder invloed van de zesjes cultuur betrekkelijk weinig op hebben met uitblinkers, heeft ons land de afgelopen decennia een aantal grote talenten voortgebracht. 

Door Ralf Knegtmans

Sommige van hen kunnen zich binnen hun eigen domein meten met de absolute wereldtop. In deze editie behandel ik een top 5.

Hoe kom je überhaupt op een lijstje met talent dat zich kan meten met de wereldwijde elite? Toegegeven; alle rankings zijn enigszins subjectief en arbitrair. De onderstaande talenten genieten echter een grensoverschrijdende reputatie. Ze hielden gangbare business modellen kritisch tegen het licht of waren in staat om op authentieke wijze iets toe te voegen aan gangbare manieren van werken.

De top 5 van universeel Nederlands talent

1. Neelie Kroes - Voormalig EU-commissaris

Wie zei er ook alweer dat vrouwen niet konden doordringen tot de top van de corporate piramide?

Commissaris Kroes wist de monopoliepositie van machtige conglomeraten aan banden te leggen. Ze heeft een netwerk binnen de particuliere sector, het publieke domein en de meest prestigieuze universiteiten of business schools en geniet internationaal aanzien. Ze wist zelfs door te dringen tot de top honderd lijst van invloedrijkste personen van het Amerikaanse weekblad Time.

Nu haar baan als eurocommissaris in Brussel er na twee termijnen op zit, besloot Nikkelen Neelie nog niet met pensioen te gaan, maar zich de komende tijd in te zetten als speciale ambassadeur voor start ups.

2. Rem Koolhaas - architect annex filosoof

Hoewel hij inmiddels 70 jaar oud is, stond deze architect in de top 100 van het 'niet daklozenlijstje’ van weekblad Time. Zijn Office for Metropolitan Architecture (OMA) speelt een niet te onderschatten rol in het wereldwijde architectuurdebat. Hij ontwierp onder andere het Nederlands Danstheater, de Kunsthal in Rotterdam en de Flagstore van Prada in New York. In 2001 verscheen de in samenwerking tussen Koolhaas en de prestigieuze business school uit Boston gecreëerde Harvard Design Guide to Shopping.

3.  Marlene Dumas - kunstenaar

Eigenlijk hoort de in 1953 in Kaapstad geboren schilderes niet helemaal thuis in het rijtje met Nederlands talent. Maar omdat Dumas al sinds 1976 niet meer weg te slaan is uit Amsterdam en zelf ook beweert onevenredig door onze cultuur beïnvloed te zijn, toch een Hollandse notering.

Over haar status valt overigens niet te twisten. Na een tentoonstelling in de Tate Gallery viel haar recentelijk de eer ten deel tot een solotentoonstelling in het MOMA in New York. Iets wat normaal niet alleen voorbehouden is aan de mondiale kunstelite, maar vooral aan kunstenaars die niet langer onder ons zijn.

4. Paul Polman - ceo van Unilever

Deze bedrijfseconoom startte zijn carrière bij Procter, om daarna te verkassen naar het Zwitserse Nestlé en vervolgens als buitenstaander de Franse Patrick Cescau op te volgen. Iets wat in de historie van Unilever niet eerder was voorbehouden aan een extern toptalent.

Minstens zo opmerkelijk is het vastberaden streven van deze topman om niet alleen korte termijn aandeelhoudersbelangen te willen dienen, maar zijn bedrijf tegelijkertijd te transformeren tot een sustainable company. Duurzaamheid niet langer onderschikt maken aan aandeelhouderswaarde vergt niet alleen visie, maar vooral lef. Iets wat nog altijd geen standaard werkwijze is in het bedrijfsleven. Het afgelopen jaar werd Polman uitgeroepen tot meest 'powerful' pr man ter wereld.

5. Dj Hardwell

Een van de domeinen waar Nederland de laatste jaren stelselmatig hoge ogen gooit op internationale lijstjes betreft de muziekindustrie. Niet zozeer op het vlak van het maken- als wel het draaien van muziek. Ook het afgelopen jaar werd de internationale top tien aangevoerd door een Nederlander.

Hardwell - in het gewone leven Robbert van de Corput - werd door het gezaghebbende Britse dance-magazine DJ Mag verkozen tot 's Werelds beste. Op de voet gevolgd door de evenmin onbekende Armin van Buuren (nr. 3, maar veelvoudig nr. 1), Martin Garrix (4), Tiesto (5) en Nicky Romero. Niet gek voor een klein land waar te veel opvallen nog altijd not done is…..

Reageren? @ralfknegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner van het executive search kantoor De Vroedt & Thierry. Daarnaast is hij schrijver van de boeken "Hoe word je CEO", “Diversiteit als Uitdaging” en "Toptalent, de 9 universele criteria". Knegtmans geeft regelmatig lezingen over deze onderwerpen. Daarnaast is hij bijna wekenlijks als columnist  te gast bij BNR.