Als zelfstandige zonder personeel moet je het stellen zonder gezellige personeelsfeestjes. Maar zzp-feestjes zijn een prima alternatief.

Door Martijn Pennekamp

Jarenlang zat ik vast in het keurslijf van een vaste baan. Ik was bedrijvenadviseur, met een 8 tot 5 baan bij de grootste mkb-bank van Nederland. Goedbetaald, leuke collega’s en een goede werksfeer.

Tot ik in 2011 koos voor de onzekerheid om te starten als zzp’er. Veel vrijheid, zelf bepalen wat mijn werktijden werden, geen beoordelingen meer, geen gezeur. Echt beloond worden voor je eigen inzet.

Het leukste aan mijn vaste baan vond ik de personeelsfeestjes. Meerdere malen per jaar leuke dingen doen met collega’s. Banden versterken, informeel optrekken met collega’s van andere afdelingen, stoom afblazen, nieuwe contacten leggen. 

Die personeelsfeestjes waren verder goed voor de algehele sfeer tussen de belangrijkste schakels van de bank waar ik werkte.

Ik organiseerde deze feestjes samen met mijn collega’s. De reacties voor, tijdens en na de feestjes gaven mij energie. Echter, als zzp’er ben je geen personeel meer. Dus: weg feestjes, weg onderlinge banden bouwen, weg energie boost.

Lets ZZParty

Al snel vond ik dat er een "personeelsfeestje" voor zzp’ers moest komen. Een mooi moment om andere zzp’ers te ontmoeten, maar ook een moment om mijn partners en de partijen waarmee ik samenwerk informeel te verbinden.

Josje Damsma van Jo Cadeau herkende zich in deze unieke manier van verbinden en samen met haar is de opzet voor de ZZParty ontstaan.

Verbinden

Verbinden, netwerken, maar vooral een feestje vieren is gegarandeerd met de beste soulband van Nederland, Jasper Runneboom die plaatjes draait en Alexandra Smith die motiveert en haar boek, 100 dagen dankbaarheid; dagboek van een zzp'er in crisistijd, signeert.

Verder kunnen de ZZParty gangers elkaar verkopen op de ZZParty Marktplaats en hebben we een heuse ZZParty styling coach welke onze bezoekers van de nodige tips zal voorzien.

Martijn Pennekamp is specialist op het gebied van zzp’ers. Hij is de oprichter van de website Ikwordzzper.nl en Het Ondernemerscollectief. Volg hem via Twitter: @ikwordzzper