Val uw medewerkers niet lastig met managementhypes en ga gewoon weer lekker doen waar u voor betaald wordt.

Door Ward Grootens

Een dame uit de thuiszorg vertelde mij dat er in haar organisatie een managementlaag tussenuit werd gesloopt. Dit werd haar echter niet zo verteld of verkocht. Nee, de organisatie ging over op 'autonome taakgroepen'.

De accountmanager van een dienstverlener vertelde mij een paar dagen later dat een kantoor van zijn werkgever werd gesloten. Zijn collega's op die vestiging gingen nu aan 'het nieuwe werken'. 

Zelden voor eeuwig

Los van een onderliggende filosofie worden zo aan de lopende band hypes zoals het nieuwe werken, flexplekken, competentiemanagement en coachend leiderschap ingevoerd. En ze zijn zelden voor eeuwig. 

Zo pretentieus als deze speeltjes van het management worden geïntroduceerd, zo geruisloos worden ze overboord gesodemieterd als het de organisatie even niet meer uitkomt.

Groene weide

Midden in de grote internetbubble reden medewerkers nog op stepjes door het pand van het ene naar het andere cappuccinoapparaat, om met hun coach of peergroup groeneweidegesprekken te houden over hun persoonlijke ontwikkelingsplan. 

Amper tien jaar later zijn ze in de meeste organisaties weer afgeschaft. Toen het economisch klimaat omsloeg, stapten bedrijven weer vrolijk over op resultaatgericht leidinggeven. Weg met al die autonome professionals, veel te duur. 

Los van elke logica storten leidinggevenden zich zo van de ene hype in de andere. Van harte aangemoedigd door consultants en hr-managers die door elke nieuwe hype hun toegevoegde waarde kunnen bewijzen. 

What's new

Managers hebben een hele eenvoudige en overzichtelijke taak. Doelen stellen en afstemmen met medewerkers, medewerkers bijsturen en ondersteunen bij het realiseren van doelen, prestatieproblemen oplossen en consequenties doorvoeren. Niet meer en niet minder. 

Processen, taken, technologie en middelen veranderen. De relatie tussen managers en medewerkers is uiteraard ook veranderd in de afgelopen vijftig jaar. Maar de taak van de manager eigenlijk niet.

Gratis tip aan alle managers: val uw medewerkers niet lastig met hypes en ga gewoon weer lekker doen waar u voor betaald wordt. Als u gaat doen wat zij van u verwachten, dan zou het zo maar kunnen zijn dat zij gaan doen wat u van hen verwacht.

Ward Grootens is consultant en trainer. Ward is gespecialiseerd in performance management en probeert daarvoor bij bedrijven af te rekenen met de zoek-het-maar-uit-manager. Dit jaar verscheen zijn boek Het recht op een baas bij Uitgeverij Haystack.

Geen zin vandaag? Niet tevreden over je omzet? Laat je oppeppen door de auteurs van Uitgeverij Haystack in hun wekelijkse column #goedbezig!