Je bent ondernemend ingesteld maar je hebt te veel te doen en te weinig tijd. Michel Huijgen geeft de beste tips. Deze week: (a)sociale media.

Er zijn volgens Huijgen boekenplanken vol geschreven met veel te dikke boeken over timemanagement en persoonlijke productiviteit. "Sommige zijn klassiekers in het genre. Als je tijd hebt, ga ze lezen", aldus Huijgen."

"Maar wij gaan ons beperken tot de essentie. Hoe houd je overzicht over je werk en hoe krijg je gedaan krijgt wat je gedaan wilt krijgen?

(A)Sociale media

Facebook, Twitter, LinkedIn - stuk voor stuk fantastische uitvindingen. Deze ‘sociale’ media zorgen voor een vrije, continue stroom van informatie en voor grote  hervormingen in bijna alle bedrijfstakken.

Ook privé hebben ze een steeds grotere invloed op ons leven. Maar de meldingen die gepaard gaan met een statusupdate van Facebook of een nieuwe tweet storen je in waar je op dat moment mee bezig bent. Thuis, maar ook op de werkplek.

Stel jezelf eens de vraag : Wat voegen al die statusupdates (lees: sportprestaties, vakantiekiekjes van een ‘vriend’, of een leuke anekdote over een huisdier) en nieuwe tweets toe aan het werk dat je nu aan het doen bent? Ik denk dat je tot de conclusie komt dat die bijdrage in 9 van de 10 gevallen nihil is.

Om niet te zeggen negatief, want je stoort er niet alleen jezelf maar vaak ook andere mensen mee. In een vergadering of tijdens een gesprek worden sociale media al snel asociale media.

Geniet, maar gebruik met mate. Al helemaal onder werktijd.

Meer lezen? Ga naar Watjekanlerenvan.nl  en download het gratis hoofdstuk “Inbox (0)”

Zie ook: 
Aflevering 1: Leeg die inbox!

Aflevering 2: Houd je hoofd leeg
Aflevering 3: It’s all about de lijstjes
A
flevering 4: E-mail is geen communicatie

Michel Huijgen is Consultant Persoonlijke Productiviteit  HU!GConsultancy en auteur van het boek “Wat Je Kan Leren Van Je Deurmat”. Volg hem ook op Linkedin