Vandaag bevalt de vrouw van een vriend van mij. Van een tweeling nog wel. Hij is een succesvolle ondernemer. Ik zit in de adviesraad van zijn bedrijf.

Door Sebastiaan Hooft

Ik zie hoe lastig het is om hem vrij te spelen van alle dingen die gebeuren. Het brengt herinneringen boven over mijn eigen ondernemerschap, het continu werken en het gebrek aan een gezinsleven.

Ik kan het mij namelijk zelf nog goed herinneren hoe het bij mij ging. De geboorte van mijn zoontje. In 2003, net na de start van mijn meest succesvolle bedrijf, zat ik midden in de nacht voor het eerst met hem in mijn armen.

Ik kan mij het geluk nog herinneren. Een paar uur later stond ik echter alweer voor de deur van kantoor. Ik had een stagiair aangenomen en die zou die dag praktisch het hele bedrijf in haar eentje runnen - oh ja, het was tevens haar eerste werkdag. Ik werkte gewoon door, terwijl ik net vader was geworden. Achteraf was het gekkenwerk. Maar toen dacht ik dat het zo moest.

Onervarenheid

In mijn onervarenheid heb ik mijn bedrijf altijd vergeleken met het hebben van een kind. Vol overtuiging knikte ik 'ja' als mensen het hadden over: "Een bedrijf is toch je kind". Ik dacht het als vader en ondernemer wel te weten. Hoe mis had ik het.

Toen ik in 2009 mijn bedrijf om gezondheidsredenen verliet ging ik door een rouwproces, maar het bedrijf was toch gemakkelijker los te laten dan dat ik dacht. Een bedrijf is helemaal niet zoals een kind, maar de emoties zijn wel gelijk. Geen bedrijf is daarom zo belangrijk als een kind. Nooit.

Bedrijf is passant

Uiteindelijk zijn de bedrijven die je start slechts passanten in je leven. Kinderen blijven voor altijd bij je. Als je dus voor de keuze staat om aandacht te geven aan de geboorte van je kind of om naar kantoor te gaan, kies dan altijd voor het eerste.

Je kunt er tijdens de geboorte van je kind maar een keer in je leven echt zijn en dat is echt de moeite waard. Ik kan het weten, want die stagiair? Die is inmiddels mijn vriendin en moeder van mijn tweede kind. De cirkel is wat dat betreft rond.

Heb jij een voorbeeld van hoe je ouderschap combineert met je onderneming? De redactie van NUzakelijk.nl is er nieuwsgierig naar. Stuur een mail naar redactie@nuzakelijk.nl en vertel je verhaal. De korte versie lees ik graag via @sebastiaanhooft.