"De zesjescultuur ligt achter ons", lees ik vandaag met dikke letters in het FD. Daar sta ik natuurlijk helemaal achter. Vooral als deze uitspraak komt uit de mond van de kersverse voorzitter van de universiteitenclub VSNU: Karl Dittrich.

Enthousiast startte ik meteen mijn Twitter op om Dittrich een hart onder de riem te steken. Onlangs sprak ik namelijk op de Universiteit Utrecht voor studenten over ondernemerschap.

Het viel het mij toen op dat de zesjescultuur eerder door de universiteit zelf werd opgewekt, dan dat wij 'zesjes' in de schoolbanken hebben zitten. Ik wilde Dittrich via een tweet vragen wat ik bij zou kunnen dragen om naar een zeven te gaan, of misschien wel een acht.

Maar na een zoekopdracht kwam ik erachter dat Dittrich geen Twitter heeft, noch LinkedIn of een andere manier van contact opnemen. Is het digitale tijdperk aan de voorzitter voorbij gegaan?

Is hij tegen het 'jezelf profileren op het internet' of is er een andere reden waarom hij als spin in het universiteitsweb voor onze nieuwe generatie talent sociaal onbereikbaar is? Ik zou dat erg graag willen weten.

Profileren

Nu weet ik zeker dat er in zijn omgeving mensen zijn die de columns op deze nieuwssite lezen. Al zijn het maar zijn spindoctors die hem in de media zo positief hebben weten te profileren.

Wellicht kunnen ze de vraag alsnog aan hem overbrengen. Ik wacht op antwoord, en bij voorbaat; ik draag als entrepreneur graag mijn steentje bij aan het ontwikkelen van talent op onze universiteiten.

Sebastiaan Hooft is een Nederlandse ondernemer, inspirator en startup mentor. Volg hem via Twitter of neem contact op via Linkedin.