Donderdag doet de rechtbank Amsterdam na een ingewikkeld en slepend proces uitspraak in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Daarom zat onze rechtbankverslaggever Joris Peters een uur lang klaar om al jouw vragen te beantwoorden over het proces en de uitspraak.

De vragensessie is inmiddels voorbij en de reacties onder dit artikel zijn gesloten. De vragen en antwoorden zijn hieronder natuurlijk nog wel te lezen.

Op de eerste zittingsdag van zijn proces werd al duidelijk dat Willem Holleeder elke betrokkenheid ontkent bij de misdaden waarvan hij wordt verdacht. In totaal worden hem het uitlokken van zes liquidaties, twee pogingen daartoe en lidmaatschap van een criminele organisatie aangerekend.

Naar verwachting werd in maart door het Openbaar Ministerie levenslang tegen Holleeder geëist. "Een straf die duidelijk moet maken dat de maatschappij geen genoegen neemt met mensen als Holleeder, die menen te kunnen beslissen over andermans leven, geld en goederen”, aldus officier van justitie Sabine Tammes.

De advocaten van Holleeder pleiten daarentegen voor vrijspraak. Volgens hen is er geen bewijs dat Holleeder opdracht heeft gegeven voor de moorden.

OM: 'Levenslang tegen Holleeder om uitlokken zes moorden’
136
OM: 'Levenslang tegen Holleeder om uitlokken zes moorden’