Bij de uitspraak in de strafzaak tegen Willem Holleeder in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp is donderdag geen publiek welkom. De Bunker heeft daarvoor niet genoeg ruimte, meldt de rechtbank maandag.

Wie de uitspraak live wil volgen, kan dat doen via een scherm in een zaal van het reguliere gerechtsgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid. Journalisten kunnen de uitspraak wel in de Bunker volgen.

Ook de videozaal in Amsterdam-Zuid heeft een beperkte capaciteit, aldus de rechtbank. Er is dus geen garantie dat iedereen naar binnen kan.

Tijdens het proces, dat op 5 februari 2018 begon, was de publieke belangstelling bij vlagen uitzonderlijk groot. Voor de ingang vormden zich soms ongekend lange rijen. Vooral de dagen waarop Holleeders zussen Astrid en Sonja moesten getuigen, trokken veel geïnteresseerden.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange celstraf tegen Holleeder geëist, omdat hij onder meer opdracht zou hebben gegeven voor vijf liquidaties. De rechtbank doet vanaf 10.00 uur uitspraak.