De Orde van Advocaten heeft de Amsterdamse strafadvocaten Bénédicte Ficq, Stijn Franken en Nico Meijering een spreekverbod opgelegd.

De deken van de Orde van Advocaten onderzoekt Ficq vanwege de beschuldiging van het aanzetten tot meineed en Franken voor het misbruiken van een advocatentelefoon, meldt De Telegraaf.

De Amsterdamse advocaat Ficq wordt door Willem Holleeder beschuldigd van het aanzetten tot meineed. Franken beticht Ficq van het ongeoorloofd onder druk zetten van zijn cliënt. Dat blijkt uit de 'Holleeder-tape', die dinsdag op televisie wordt uitgezonden door Peter R. de Vries.

Het gaat hierbij om een vertrouwelijk gesprek tussen De Vries en Holleeder dat zij in 2011 gevoerd hebben. De Amsterdamse crimineel biecht in de opgenomen conversatie op dat Ficq hem wilde dwingen tot een ontlastende, maar leugenachtige verklaring over haar cliënt Dino Soerel.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!