Sonja en Astrid Holleeder willen komende weken achter gesloten deuren getuigen tegen hun broer Willem Holleeder. Dan zouden alleen de advocaten, de rechter, de officiers en hun broer aanwezig zijn.

Dat meldt Peter R. de Vries zondagavond in RTL BoulevardDe zussen zouden zich beter op hun gemak voelen zonder het publiek en de pers erbij. 

Sonja en Astrid zouden achter gesloten deuren "vrijer" kunnen spreken en het is volgens De Vries beter voor hun veiligheid. "Ze vinden dit voor hun eigen veiligheid prettiger. Ook omdat daar minder reactie op komt." De zussen vonden de reacties op het verhaal van Willem Holleeder erg heftig, zegt De Vries in de uitzending.

Advocaat Willem Jebbink gaat het verzoek maandagochtend indienen. Maandag wordt Sonja Holleeder verhoord in de zaak. Mocht het verzoek worden afgewezen, dan leggen Sonja en Astrid zich daar bij neer. 

De advocaat van Willem Holleeder heeft al tegen RTL gezegd dat ze protest gaan aantekenen. Hij vindt het vreemd dat de zussen drie jaar lang alle media-aandacht opzoeken en zelfs een boek uitbrengen, maar nu opeens achter gesloten deur willen verklaren.