Volgens handelaar Randy Frederick van Charles Schwab is er genoeg reden om aan te nemen dat de beurzen dit jaar op een positieve noot gaan eindigen.

Tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC geeft Frederick drie redenen waarom hij denkt dat beleggers tegen het jaareinde positiever gestemd zullen zijn dan aan het begin van het jaar.

1) Cijfers verrassen

Volgens Frederick kan er in het derde kwartaal voor het eerst een winstgroei gerealiseerd worden. De Amerikaanse grootbanken rapporteerde bijvoorbeeld beter dan verwachte winstcijfers over de afgelopen drie maanden, geholpen door een gestegen omzet uit obligatiehandel.

2) Grote overnames spelen beurzen in de kaart

Ook op de overnamemarkt gaat het goed, zo stelt de handelaar. Alleen al dit weekend werd er voor 100 miljard dollar aan fusies en overnames aangekondigd, aldus Frederick. Een van de grootste deals van dit jaar komt mogelijk van telecomreus AT&T dat het mediaconcern Time Warner wil overnemen voor een bedrag van maar liefst 85 miljard dollar.

3) Meer beursgangen

De gedachte is dat wanneer er meer beursgangen en overnames zijn, dat goed is voor de inkomsten van banken die dit begeleiden. Evenwel ligt de totale waarde van fusies en overnames nog steeds meer dan 20 procent onder het niveau van dezelfde periode vorig jaar, zo merkte CNBC op. Ook het aantal beursgangen ligt in omvang fors lager dan in 2015.