Het aandeel Facebook sloot vrijdag op een nieuwe recordhoogte, net boven de 132 dollar. WhatsApp-oprichter Jan Koum besloot zijn aandelen te verzilveren voor ruim 100 miljoen dollar.

Een voor de hand liggende reden is niet echt aan te wijzen voor de nieuwe recordhoogte van Facebook. Feit is dat analisten dol zijn op het aandeel. Hun koersdoelen variëren van 156 tot 170 dollar, nog een aardige stijging ten opzichte van het slot van afgelopen vrijdag.

Ook finanzen.nl-columnist Patrick Beijersbergen stipte onlangs al aan niet om Facebook heen te kunnen. Facebook is een winstmachine, schreef Beijersbergen, en is nog altijd gunstig geprijsd.

Facebook komt volgende week woensdag, 2 november, met de kwartaalcijfers en Beijersbergen stipt aan dat het social media-bedrijf tot nu toe altijd alle beloften aan beleggers ruimschoots weet in te lossen. Elk kwartaal worden er ronkende en positieve cijfers gepresenteerd.

WhatsApp-oprichter Jan Koum profiteert intussen van de koersstijging en verzilverde afgelopen week voor nog eens ruim 100 miljoen dollar van zijn Facebook-aandelen.