Steeds meer grote techbedrijven lijken zich richting een beursgang te bewegen.

Line, 'de Japanse Whatsapp', ging al naar de beurs en deze week werd bekend dat ook hotelzoekmachine Trivago zich opmaakt voor een beursgang in de komende maand. Langzaamaan begint de machine van techbeursgangen op gang te komen, maar het wachten is nog op de entree op de beurs van de echt grote, nog niet publieke, techgiganten.

Grote kans dat Snapchat de eerste is uit het rijtje - waar verder Airbnb, Spotify en Uber bijvoorbeeld ook in staan - van zogenaamde 'unicorns' die de gang naar de beurs gaat zetten. Unicorns zijn startups die meer dan 1 miljard dollar waard zijn, maar geen beursnotering hebben.

Volgens Seth McNew van beleggingssite The Motley Fool kan een beursgang van unicorn' Airbnb ook niet lang uitblijven. Het platform waarop mensen hun huis kunnen verhuren, als ware het een hotelkamer, is inmiddels 30 miljard dollar waard.

Dat is volgens McNew te duur om nog aan een ander bedrijf verkocht te worden, dus moet er een beursgang aan te pas komen om investeerders en financiers van Airbnb te laten verdienen aan hun investering. Volgens de auteur is 2017 nog te vroeg, maar kan een beursgang niet veel langer uitblijven.

Ook Uber, Snapchat en Spotify bereiden zich voor om naar de beurs te gaan.