Het geheim van een succesvolle pensioenbelegger: niks doen

De dag van Steve Edmundson bestaat uit zo weinig mogelijk doen. Het maakt dat zijn pensioenfonds als een van de beste presteert in de Verenigde Staten.

The Wall Street Journal schreef een geweldig verhaal over de prestaties van Edmundson. Hij is de topbelegger van het pensioenfonds van de Amerikaanse staat Nevada en heeft 35 miljard dollar onder zijn beheer.

Dat heeft Edmundson zo passief mogelijk weggezet. In tegenstelling tot collega-pensioenfondsen, die actief bezig zijn om toch meer rendement te halen in de huidige periode van lage rentes.

Passief

Maar Edmundsons dagelijkse handelsstrategie is: doe zo weinig mogelijk. Al het vermogen zit vast in fondsen met lage kosten die de index volgen. Edmundson maakt misschien één aanpassing in zijn portfolio per jaar.

Als WSJ hem vraagt of de Amerikaanse presidentsverkiezingen invloed hebben op zijn beleggingen is het antwoord duidelijk: "Nee." En de volatiele olieprijzen? "Nee." De rentebesluiten van de Amerikaanse centrale bank volgt hij wel, maar "er is een verschil tussen volgen en handelen".

Edmundson doet alles in zijn eentje, maar haalt wel betere rendementen dan veel grote pensioenfondsen.

Tip de redactie