'Wie de Amerikaanse verkiezingen ook wint, de goudprijs gaat stijgen'

Of Hillary Clinton of Donald Trump nou president wordt, volgens analist George Milling-Stanley gaat de goudprijs hoe dan ook stijgen eind dit jaar.

Algemeen wordt aangenomen dat een presidentschap van de Republikeinse kandidaat Trump beter zou zijn voor de goudprijs. Omdat de economische toekomst onder zijn leiding onzekerder is, zou goud als veilige haven kunnen floreren.

Milling-Stanley, goudexpert bij een van 's werelds grootste vermogensbeheerders State Street Global Advisors, verwacht ook een grotere en langere stijging van de goudprijs als Trump de president wordt, schrijft MarketWatch.

Milling-Stanley: "Er is weinig twijfel dat een overwinning van Trump verstorend zal zijn in politieke en economische zin, kijkende naar de beloftes die hij doet als kandidaat. Ik verwacht dat goudprijzen omhoog zullen gaan omdat meer mensen het als veilige haven kopen, mocht Trump winnen."

Ook onder een presidentschap van Clinton zal de goudprijs volgens de analist omhoog gaan. Volgens hem zijn de verkiezingen slechts een kleine afleiding voor goud.

Tip de redactie