Hier moeten beleggers op letten bij cijfers Netflix

Netflix brengt maandag na de slotbel de derdekwartaalcijfers naar buiten. Waar moeten beleggers opletten?

De grote vragen van beleggers voor Netflix blijven hetzelfde: zal het aantal abonnementen opnieuw teleurstellen? Kan de online aanbieder van tv-series en films winst boeken ondanks de flinke investeringen in content en expansie?

Beleggingssite MarketWatch zet de verwachtingen van analisten op een rij. De consensus voor de winst per aandeel bedraagt 4 dollarcent, zo blijkt uit cijfers van FactSet. Dat is een daling van 57 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2015 en een afname van 67 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Netflix wist echter in 8 van de laatste 10 kwartalen de FactSet-consensus te verslaan.

De kwartaalomzet zal naar verwachting uitkomen op 2,28 miljard dollar, waarvan 1,31 miljard dollar uit binnenlandse activiteiten en 842 miljoen dollar uit internationale activiteiten. In de afgelopen 5 kwartalen bleef de omzet van Netflix achter bij de verwachtingen.

Netflix is volgens analisten goed gepositioneerd voor succes op de lange termijn. Eén analist raadt beleggers zelfs aan om nu te kopen.

Tip de redactie