Google de lachende derde door ellende bij Samsung?

Samsung zit in de penarie door de problemen met de Note 7. Het lijkt een kans voor Apple, maar zou eerder een waarschuwing moeten zijn. Gaat Google met het bot heen?

De problemen met de ontploffende batterijen van de Samsung Galaxy Note 7 hebben ervoor gezorgd dat het Koreaanse bedrijf op de beurs flink klappen krijgt. Tijdens de Aziatische handel in de nacht van dinsdag op woensdag verloor Samsung nog eens 8 procent aan beurswaarde, bovenop de 4 procent die het sinds het begin van oktober al leed.

Apple doodsbang

Maar in plaats van een pluspunt, zou de ellende van Samsung Apple juist doodsbang moeten maken, schrijft Jennifer Booton van beleggingssite MarketWatch. Haar beredenering: was dit Apple overkomen, was de schade veel groter geweest.

Apple is namelijk veel meer dan Samsung afhankelijk van de verkoop van de zogenaamde 'handheld devices', oftewel telefoon en tablets. Bij Samsung is die afdeling verantwoordelijk voor 52 procent van de totale omzet. Bij Apple komt 67 procent van de omzet van iPhone- en iPad-verkoop.

Google zou wel eens de lachende derde kunnen zijn met de nieuwe smartphone Google Pixel.

Tip de redactie